Prikbord

Nieuws & agenda

Schrijven anno nu…?

 

Interessant? Lees dan snel de bijlage.

9 decemberLees verder
Natuurspeeltuin De Gouden Wereld

23 november

18 novemberLees verder
Actie voor Stichting De Gouwe

Steun Stichting De GOUWE | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
Vrijdag 23 december kunnen we weer "Kribkes kieken" in Wolder. Dit jaar wil Stichting Aangenaam Wolder en Campagne ook iets doen voor de mensen in Maastricht die het (financieel) moeilijk hebben. Daarom is er een inzamelingsactie voor de voedselbank van Stichting De Gouwe. Tot en met de Kribkestocht kunt u spullen voor persoonlijke verzorging en schoonmaak van het huis inleveren bij een aantal plekken in Wolder en Campagne. Ons Kindcentrum is zo’n verzamelpunt. Het gaat om basisproducten van basiskwaliteit. Dure merken zijn dus zeker niet nodig, maar i.v.m. veiligheid is het wel belangrijk dat het om onaangebroken verpakkingen gaat. 

Meer dan 600 mensen in Maastricht zijn afhankelijk van de hulp van st. De Gouwe, ook kinderen. Samen zorgen we dat zij fris gewassen naar school kunnen en terugkomen in een schoon huis. 

Lijst met spullen die hard nodig zijn: 

Douchegel, zeep, bodylotion, deodorant, shampoo, tandenborstel, tandpasta, tampons, maandverband, luiers, billendoekjes, wasmiddel, allesreiniger, sponsjes, poetsdoeken, toiletreiniger, toiletblokken, glassex, afwasmiddel, afwasborstel, vaatdoeken, schuurmiddel en soda. 

 

Kinderen krijgen via het jeugdjournaal mee dat de voedselbank het moeilijk heeft om iedereen te helpen. Op deze manier kunnen de kinderen op kleine schaal wat doen voor degenen die het nodig hebben. Alvast hartelijk dank als het lukt om ook iets mee te geven. 

Hartelijk dank namens Kindcentrum Wolder, Stichting Aangenaam Wolder en Campagne en Stichting De Gouwe http://www.gouwe.net 

 

16 novemberLees verder
Maak kennis met..... deel 2 CIOS!

Ik ben Milan Zurek. Inline image

Ik ben 17 jaar oud ik ben Geboren in 13 juli 2005.

Mijn hobby´s zijn voetballen en fitnessen.

Ik doe nu de opleiding CiOS ik ben nu 1e jaars, wat ik tot noe toe van de opleiding vind ik vind het leuk en leerzaam omdat je nu pas ziet waar je op moet gaan letten bij het lesgeven. Wat ik uiteindelijk wil gaan bereiken met het CiOS is ik wil personal trainer health coach worden. Wat ik tot nu toe van de opleiding vind is wel leuk maar te weinig gefocust op fitness. Ik mag bij jullie stage gaan lopen met Danilo en Shen op de donderdag op het begin van 8uur tot 12 uur we mogen stage lopen van 31-10-22 tot 7-07-2023. Ik kijk er naar uit om stage te lopen en de groepen beter te leren kennen.

 

 

 

 

 

Ik ben Shen Willems 17 jaar oud en ik woon in Maastricht, ik doe de opleiding CIOS in Sittard en daar heb ik het tot nu toe erg naar mijn zin. Als sport doe ik voetbal bij het 2de elftal van VV Maastricht west in Malberg. Mijn hobby is padel ik speel dat heel veel met mijn vrienden in mijn vrije tijd, Ook vind ik het erg leuk om naar MVV te gaan. Ik heb een broertje van 13 jaar zijn naam is Pim hij zit op het Porta Mosana college in Heer, Ik heb ook nog een zusje van 8 jaar en zei heet Pieke zei zit op het Petrus en Paulus in Wolder.

 

Inline image

 

 

Ik ben Danilo Miesen.

 

Ik ben 18 jaar oud, en ben geboren op 26-02-2004

Ik heb zelf maar 1 hobby:

Voetballen, ik speel al 14 jaar voetbal bij V.V.Daalhof.

Heb daar de hele jeugd doorgelopen en zit op het moment bij de jo-19 en het 2e elftal

Ik zit momenteel op het CIOS in het 1e leerjaar.

Ik heb voor het CIOS de koksopleiding gedaan voor 2 jaar.

Dat was helaas geen succes geworden, mijn interesse lag toch meer aan de kant van he

Inline image

t CIOS

Ik zal het resterende schooljaar stage komen lopen. Vanaf 31-10-22 T/m 7-7-22

Ik ga samen met 2 mede stagiaires Milan en Shen.

Wij gaan met ons 3 leuke gymlessen geven voor de leerlingen.

Wij zijn ontzettend gemotiveerd om de lessen te verzorgen en ondersteunen.

De bedoeling is dat wij gaan leren hoe wij les kunnen geven en hoe we met kinderen in bepaalde situaties kunnen werken.

We gaan ook in periodes werken, de 1e periode gaan wij lesgeven vanaf 08:00 T/m 12:15

En de 2e periode vanaf 12:30 T/m 16:15, en zo gaan we te werk om en om de periode in de ochtend.

en de volgende periode de middag

Ik heb er ontzettend veel zin in, ik hoop dat jullie dat ook hebben.

 

 

 

11 novemberLees verder
Mogen we even voorstellen...... juf Daneé

Hallo allemaal!

 

Mijn naam is Daneé Sleebe en ik woon in Maastricht samen met mijn ouders en zusje.  Ik loop het eerste half jaar van dit schooljaar stage in de klas van uw zoon of dochter in groep 4B bij juf Daisy en juf Anke. Ik ben achttien jaar en zit momenteel in mijn eerste jaar op de nieuwste PABO in Sittard. Ik ben doorgestroomd naar het HBO vanuit de HAVO.  Ik zal op de donderdagen aanwezig zijn en af en toe de hele week.

 

In mijn vrije tijd ga ik graag paardrijden en met een middagje shoppen maak je me ook wel blij. Ook vind ik het leuk om met vriendinnen lekker op het terras te zitten.

 

Ik hoop op een fijne samenwerking en dat ik veel van u en uw kinderen mag leren!

Tot snel!

Inline image

9 novemberLees verder
Maak kennis met..... het CIOS!

Ik ben Raf Keerssemeeckers ik ben 16 jaar oud ik woon in Maastricht. Ik doe als hobby aan voetbal ik voetbal al Inline image12 jaar ik zit nu bij RKHSV in Heugem bij de jo19-1. Ik zit op het CIOS in Sittard in leerjaar 1. Mijn stage periode is van 10 November tot en met 7 juli ik ben iedere disndag van 8:00 tot 12:00 op school te zien. Ik verwacht tot het een leuke maar ook leerzame tijd voor mij word waar ik veel nieuwe dingen ga leren en ook veel bij krijg gebracht over het lesgeven. Ik ben zelf erg leergierig ik vind het leuk om mensen nieuwe dingen bij te brengen of om ze helpen. Ik heb veel zin in mijn stage periode!!!!

 

 

 

 

 

 

Hallo ik ben Jasper Couwenberg. Ik ben 16 jaar oud en woon in Maastricht. Ik zit nu op het CIOS in Sittard in het eerste leerjaar op niveau 4. Ik kom hier stage lopen vanaf 31 Oktober 2022 tot 7 Juli 2023 op dinsdag. De sport die ik beoefen is voetbal dit doe ik al sinds ik 9 jaar oud ben. Ik ben begonnen bij DVO in Sittard en heb daar gevoetbald tot 2016 toen ben ik verhuisd naar Maastricht. Na mijn verhuizing ben ik gaan voetballen bij RKHSV in Heugem waar ik nu nog steeds met veel plezier voetbal. In mijn vrije tijd ga ik meestal voetballen met vrienden of ga ik samen met ze gamen. Ik verwacht van mijn stage dat ik veel voor een groep ga staan en gymlessen ga verzorgen en ondersteunen . Ik verwacht veel nieuwe spelvormen te leren die ik kan gebruiken in lessen. Ik hoop een betere lesgever te worden door de stage en leuke gymlessen te kunnen verzorgen voor de kinderen.

Inline image

                       

 

 

                                 
Hallo Mijn naam is Ralph Deckers. Ik woon in Maastricht (Heugem). Ik ben 16 jaar oud.
Ik doe de opleiding Cios en zit nu in mijn 1ste jaar.Inline imageDe stage dagen kunnen op een dinsdag of een donderdag vallen. De stage duurt tot 24 juni 2023 maar, als de 140 uren niet behaald worden is het verplicht om tot 7 juli 2023 stage te blijven lopen.

De sport die ik beoefen is voetbal. Ik voetbal bij VV Scharn Jo-19-2.
Mijn hobby’s zijn voetballen met vrienden en mensen in het dagelijks leven helpen.

Ik verwacht dat ik een betere lesgever wordt en dat ik mij goed door ontwikkel. Tevens verwacht dat mijn stagebegeleider mij helpt in het ontwikkelen. Ik verwacht ook dat ik veel plezier beleef op de stage en dat het een mooi jaar wordt.

 

 

 

Hallo allemaal,

Mijn naam is Giorgo Giera. Ik ben 17 jaar en ik woon in Maastricht.

Ik zit op het CIOS in leerjaar 1.

Ik kom elke dinsdag stage lopen vanaf 1 november tot 24 juni 2023.

Zelf zit ik op voetbal sinds ik 4 jaar oud ben. Ik vind het ook leuk om naar buiten te gaan met vrienden.

Mijn verwachtingen voor stage zijn dat het een heel leuk jaar gaat worden en dat ik veel ga leren. Ik hoop vooral tot ik in het lesgeven kan gaan groeien en tot ik straks goed kan lesgeven.

Hopelijk tot gauw!

Inline image

 

 

 

Hoi! Mijn naam is Inayah Ettarfass, ik ben 17 jaar en woon in Maastricht. Ik doe al sinds eind augustus de opleiding CIOS niveau 4 leerjaar 1. En ik ga stage lopen bij de basisschool en de sportvereniging Hockeer van begin november tot eind juli. De sport die ik als laatste heb beoefend is hockey, maar ik ben gestopt vanwege dat ik deze opleiding ging doen, maar dan deze sportopleiding EN hockey zou te veel zijn voor mijn knie blessure, zei mijn fysiotherapeut, dus had ik er maar voor gekozen om met hockey te stoppen, dat vind ik heel jammer want ik deed het al 9 jaar, maar ik ga waarschijnlijk weer beginnen het volgende seizoen! Want het gaat al beter met mijn knie 😊 mijn hobby’s zijn uitgaan, terrasje pakken met vriendinnen of vrienden. Wat ik verwacht van deze stage is dat ik er veel van ga leren zoals meer zelfvertrouwen, maar ook natuurlijk om de kinderen wat te leren zodat hun vaardigheid en technieken beter worden. Inline image

 

 

8 novemberLees verder
KiKa kerststollenactie

Ride4KiKa Event 2017 | Kuypers Events Dit schooljaar gaan we met de hele school, in samenwerking met Marcel Meeling (vrijwilliger KiKa) en bakkerij De Lekkerbek (winkels in Maastricht en Eijsden), een onwijs leuke kerstactie houden voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk KiKa kerststollen gaan verkopen aan familie, buren, vrienden of bekenden. Een deel van de opbrengst zal ten goede komen aan de onderzoeken naar kinderkanker. Ook zal er per verkochte kerststol €1 naar onze school gaan. 

3 Sterrensponsors – Welkom bij vv Scharn

Marcel Meeling geeft op vrijdagochtend 18 november een korte gastles over KiKa aan de leerlingen van groep 7 en 8. 

De groepen 1 t/m 6 zullen ingelicht worden over de kerststollen actie van KiKa door hun eigen juf of meester. 

Op vrijdag 18 november zullen alle leerlingen van de groepen 2 t/m 8 een bestelformulier (KiKa kerststollen) mee naar huis krijgen, waar alle aanvullende informatie op terug te vinden is. De leerlingen van groep 1 krijgen dit bestelformulier maandag 21 november mee naar huis. 

 

Het bestelformulier mag dan via de mail gestuurd worden naar Marcel Meeling marcelmeeling@hotmail.com voor de financiele afhandeling. Dit dient uiterlijk 7 december te gebeuren. 

 

Op woensdagochtend 21 december zullen de kerststollen uitgedeeld worden op het schoolplein en zal Marcel ook een cheque uitreiken met het opgehaalde totaalbedrag voor KiKa en het bedrag voor onze school.

 

Hopelijk hebben wij straks veel werk met het uitdelen van alle verkochte kerststollen en is er een mooi bedrag beschikbaar voor verder onderzoek voor KiKa!

Samen in actie voor KiKa! 

 

Team bs. Petrus & Paulus 

4 novemberLees verder
Filmpje kinderburgermeester en kinderraadsleden

Als Gemeente Maastricht, als stad, vinden wij het belangrijk een breed gedragen en goed vertegenwoordigde kinderraad/(loco-)kinderburgemeester te hebben. Daarom is onze wethouder Manon Fokke in gesprek gegaan met de kinderburgemeester en een aantal kinderraadsleden van het schooljaar 2021-2022.


De kinderen vertellen hoe ze het vonden om deel te nemen/ wat ze leuk vonden om te doen/ wat ze hebben gedaan en waarom ze zich hebben opgegeven. Maar ook waarom een ander kind zich zou moeten opgeven voor het nieuwe schooljaar.


Via https://youtu.be/E1Vt18KANAo kunnen jullie het filmpje bekijken. 

17 oktoberLees verder
Intocht en feestje Sinterklaas in Wolder op zondag 13 november

Op zondag 13 november, een dag na aankomst in Maastricht, komt Sinterklaas al naar Wolder. We wachten hem om 14.00 uur op bij het Mgr. Vranckenplein en na een kleine feestelijke rondrit door Wolder gaat de Sint en zijn gevolg naar “de Foyer” in de Blouwe Zaol aan de Tongerseweg nr. 400.

In de groete zaol wacht de kinderen tot en met 8 jaar een leuk feestje met Sinterklaas en de Pieten. 

Je kunt je kind(eren) tot en met de leeftijd van 8 jaar aanmelden via e-mail naar info@aangenaamwoldercampagne.nl of via de website www.aangenaamwoldercampagne.nl. Vermeld bij de opgave je achternaam en voor elk kind de voornaam en de leeftijd.

Bijdrage van € 2,50 per deelnemend kind. 

Aanmelden kan tot en met 28 oktober.

Na aanmelding ontvang je meer informatie, ook over de betaling van de eigen bijdrage. Zie bijlage voor flyer.

 

 

Vriendelijke groet,

Sinterklaas werkgroep Aangenaam

Sint in Wolder

 

14 oktoberLees verder
Kalender
NSA - Groep 3
13 decemberLees verder
NSA - Groep 6/8
15 decemberLees verder
Koffieuurtje ouders/directie
16 decemberLees verder
NSA - Groep 4A + 4B
20 decemberLees verder
NSA - Groep 5
22 decemberLees verder
Kerstvakantie
26 decemberLees verder
NSA - Groep 3
10 januariLees verder
Koffieuurtje ouders/directie
11 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren