Prikbord

Nieuws & agenda

Kribkestocht

Kribkestocht

17 decemberLees verder
Sleutels gevonden

Beste deze sleutels zijn gevonden in "winterslag" . U kunt ze komen afhalen in de Basisschool Petrus en Paulus.

2 decemberLees verder
Beslisboom

In de bijlage de nieuwe beslisboom van 22 november. Goed om deze beslisboom te doorlopen en bij twijfel contact op te nemen met de leerkracht of GGD. 

24 novemberLees verder
Gezinnen gezocht die liefdevolle steun willen bieden voor gezinnen in Maastricht 

Buurtgezinnen.nl | Trajekt

 

 

 

Gezinnen gezocht die liefdevolle steun willen bieden voor gezinnen in Maastricht 

 

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen

 

Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. 

 

Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin. 
 
Soms is er gewoon een paar uurtjes opvang nodig voor een kind, zodat een alleenstaande moeder even adempauze heeft. 

Soms mist een kind een netwerk van leeftijdsgenootjes en kan hij/zij via de kinderen van een steungezin nieuwe contacten opdoen. 

Of heeft een puber af en toe een rustige plek nodig om huiswerk te maken, omdat het thuis te rumoerig is.  
 
De kracht van Buurtgezinnen is dat het laagdrempelig en heel eenvoudig is. We koppelen een steungezin aan een vraaggezin, dat zelf geen familie of vrienden heeft om op terug te vallen wanneer dat hard nodig is. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger en voor allebei leuker. Het zijn korte lijntjes voor af en toe een beetje hulp. Dat klinkt als iets heel kleins en dat is het ook, maar het effect ervan rijkt zoveel verder.  

 

Een geschikt steungezin kan een veilige, stabiele basis bieden voor het kind en beiden gezinnen gaan op basis van wederzijds vertrouwen een overeenkomst aan voor een langere periode van maximaal 2 jaar. 

 

Wil jij een extra en liefdevolle steun in de rug zijn?
Als je het thuis goed hebt en graag iets voor een ander wilt betekenen, dan kun je een steuntje in de rug zijn voor een ander gezin, zodat het gewone leven weer door kan gaan. Hoe mooi is het als je zelf geniet en toch mee helpt om het leven van kinderen en hun ouders een beetje aangenamer te maken?

 

Ben jij juist diegene die het lastig heeft en met moeite alle ballen in de lucht kan houden en weinig puf heeft en snak je naar een liefdevolle steun in je rug? Voel je welkom om contact op te nemen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Delina Overdijk, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Maastricht, via delina@buurtgezinnen.nl of bel: 06-18596848

 

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl

 

 

Hartelijke groet,

 

Delina Overdijk

 

Coördinator Buurtgezinnen Maastricht  

06-18596848

Volg ons ook op Facebook

www.buurtgezinnen.nl

 

22 novemberLees verder
Mogen wij even voorstellen........de CIOS stagiaires

Hallo,

 

Mijn naam is Benthe Franssen, ik ben 16 jaar oud en op 12 mei word ik 17 jaar.

 

 

Dit jaar ga ik de gymlessen geven van groep 1 t/m 3, op de dinsdag, dit doe ik samen met mijn 4 medestudenten. Deze medestudenten zullen jullie ook vaak op school zien.

Vorig jaar heb ik mijn vmbo-diploma gehaald. Ik zit nu in het 1e jaar van het CIOS. Het CIOS heb ik gekozen omdat ik sporten superleuk vind en natuurlijk ook graag lesgeef. Ik heb ook voor deze opleiding gekozen omdat ik graag samenwerk met anderen. Ik hoop dat we samen een hele leuke tijd tegenmoet gaan, en we veel plezier hebben tijdens de gymlessen.

 

Inline image

Zelf heb ik altijd met veel liefde en plezier mijn hobby gedaan, namelijk gardedansen.

Helaas heb ik dat moeten opgeven omdat het zelf het hypermobiliteitssyndroom heb.

Maar gelukkig is dit voor mij geen belemmering om er samen met jullie een leuke sportieve tijd van te maken!

 

Liefs,

Juf Benthe

 

 

 

Ik ben Natan Kamperman Sanders en ik ben 18 jaar oud.

 

Inline image

 

Ik doe de sportopleiding cios in Sittard, en loop stage bij de pellikaan, en bij basisschool Petrus en Paulus. Mijn hobby/sport is freestyle en wildwater kayaken. Dit doe ik op allerlei plekken, vooral in de vakanties. In de zomervakantie geef ik kayaklessen in de Franse alpen bij een Nederlands bedrijf. Verder vind ik het leuk om met vrienden op stap te gaan.

 

 

Mijn naam is Devlin Stegen,

 

Inline image

 

ik ben geboren 16 jaar. Ik woon zelf ook in maastricht, in Daalhof. Ik loop op deze school stage voor het CIOS. Mijn hobby is: voetbal, ik voetbal bij VV Daalhof in de JO19-1, mijn positie is daar, laatste man of rechtsback. Zelf zit ik de laatste tijd ook in de sportschool, dat is met een reden; Ik heb mijn voorste kruisband en mijn meniscus helemaal afgescheurd. Omdat ik dat heb afgescheurd moet ik mijn been sterker maken voor de operatie daarom ga ik naar de basic fit. Ik heb voor het CIOS gekozen omdat, ik zelf veel van sport houd en dat het mij heel erg leuk lijk om met kinderen te gaan werken. Zelf weet ik het nog niet wat ik precies wil worden, het lijkt mij leuk om met kinderen te gaan werken maar ook aan de kinderen les te geven, misschien wil ik ook wel personal trainer worden of fysiotherapeut. Mijn eerste indruk op deze school is, dat het mij een hele leuke school is met hele leuke leerlingen en leuke leraren. Dat wij er met zijn allen een heel erg leuk jaar ervan maken.

 

 

Beste,

 

Mijn naam is Rins Schijlen. Ik ben zestien jaar oud en woon in Maastricht.

 

Inline image

 

Naast mijn eigen sporten (Skiën, Snowboarden, sportschool) vind ik het superleuk om sportles te geven. Zelf ga ik al van kleins af aan om met kinderen van 0 tot 10 jaar door het werk van mijn moeder bij sportclub Pellikaan in de kidsclub. Hierdoor heb ik al wat ervaring met basisschoolkinderen en hoe je met deze leeftijd om gaat tijdens het sporten.

Ik heb gekozen voor het Cios in Sittard omdat ik graag wil gaan leren hoe je professioneel voor een groep moet gaan staan en hoe je om moet gaat met verschillende leeftijden.

Elke Dinsdag tot 22 juni 2022 zal ik met 4 andere studenten van het Cios meelopen op jullie basisschool. 

Ik hoop er een leuk en leerzaam jaar van te maken!

 

Groetjes,

Rins Schijlen.

 

 

Hoi allemaal,

 

Mijn naam is Kay Hermans, ik ben 16 jaar oud.

Inline image

 

Ik woon in Maastricht op Biesland. Ik voetbal bij MVV Maastricht. Ik heb voor het CIOS gekozen omdat ik meer wil leren over krachttraining en voeding. Als personal trainer of als Health coach zou ik mezelf willen ontwikkelen. Mijn stageplek leert mij hoe ik voor een groep moet gaan staan.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kay Hermans 

 

 

9 novemberLees verder
Sint Maartensstoet
Beste Allemaal,

Jong én Oud van Wolder en Campagne, beste Scouting Wolder, Leerlingen P en P.

Kan een cartoon zijn van tekst
 
Het feest van Sint-Maarten op 11 November was vroeger een groot volksfeest.
Het “Heilige” vuur werd rondgedragen, zeker niet te verwarren met het Amerikaanse Halloween (eind oktober).
Ons doel is om in de aanloop naar 11 november meer bekendheid te geven aan dit oude feest met een jarenlange traditie! Ooit was het een bedelfeest vlak voor de winter om eten, drinken en warme kleding te krijgen, later gingen kinderen met lampions door de straten voor een traktatie.
We willen op de school ook uitleg geven aan de kinderen wie Sint-Maarten was en we willen graag met hen in de handvaardigheidslessen lampionnen hiervoor laten maken. En natuurlijk ook de liedjes leren met juf Christa of thuis (1 liedje kunt U openen vanuit het aanmeldformulier).
De schoolleiding, het team en de Ouderraad zijn enthousiast en dat is superbelangrijk en superfijn.
Op woensdag 10 november willen we dan rond 17.00uur vertrekken vanaf het schoolplein in een mooi verlichte stoet via de buurt, door de holle wegen, langs de huizen en het Bejaardenhuis.
Onderweg een traktatie en na afloop drinken we samen iets warms. We komen weer terug op het schoolplein. We hopen dat ook ouders, familieleden en verzorgers deelnemen, bij ieder kind of kinderen uit een gezin verwachten we minimaal een volwassen begeleider.
En natuurlijk vragen we de scouting om een aardig “vuursteentje” bij te dragen door langs de ronde voor verlichting en vuur te zorgen.
Het gaat ons om Uw naam en het aantal deelnemers en het telefoonnummer ivm huidige coronaregels. Zou geweldig zijn om mee te helpen een nieuwe traditie in onze buurten te introduceren.
 
Aanmelden kan via de volgende link: 

Aanmelding Sint Maartenstocht

 
Buurtnetwerk Campagne
28 septemberLees verder
Werving harmonie St. Petrus & Paulus

SAMEN MUZIEK MAKEN GEEFT VEEL PLEZIER

 

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Ook de muzieklessen bij harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht ('de Greune vaan Wolder') starten weer.

 

Spelen met muziek voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Op vrijdag 3 september starten de lessen Spelen met muziek. De lestijden zijn van 16.30 tot 17.30 uur. De kosten zijn €7,50 per maand (€75,- voor het hele schooljaar). Belangstellende kinderen kunnen zonder verplichting een of twee lessen Spelen met muziek uitproberen. Instromen is doorlopend mogelijk. 

 

Solfège/blokfluitcursus voor kinderen vanaf groep 4

De eenjarige solfège/blokfluitcursus geven we ter voorbereiding op een blaas- of slagwerkinstrument. De groepslessen vinden plaats op vrijdagmiddag en starten vanaf vrijdag 1 oktober. De kosten voor deze cursus zijn €75,- voor het hele schooljaar (inclusief blokfluit en lesmateriaal).

 

Lessen slagwerk of blaasinstrument

Individuele lessen voor slagwerk of een blaasinstrument zijn mogelijk voor kinderen vanaf groep 4 (slagwerk) of groep 5 (blaasinstrument). Het is mogelijk om (gratis) een aantal proeflessen te volgen. De kosten voor het hele schooljaar zijn €480,- voor lessen van 30 minuten per week. 

 

Belangstelling?

Heeft uw kind belangstelling voor een van deze cursussen of voor een aantal proeflessen? Neem dan contact op met Marjorie Nelissen-Vrancken per mail (opleiding@hppwolder.nl) of telefonisch (043-3437111). 

Samen muziek maken geeft plezier

 

13 septemberLees verder
Mogen wij even voorstellen...... juf Jenna

Hallo allemaal!

 

Mijn naam is Jenna Peters, ik ben 20 jaar oud en woon in Maastricht. Ik ben vierdejaars ALO student in Eindhoven en zal komend jaar de gymlessen gaan geven aan groep 2 t/m 8. Jullie zullen mij zien op de maandag en vrijdag. De rest van de week geef ik les op de Letterdoes in Wyckerpoort. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te kickboksen en te fitnessen.

Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop een waardevolle toevoeging te zijn aan jullie team komend jaar!

 

Met sportieve groet,

Jenna

 

Inline image

9 septemberLees verder
TSO

Ook dit jaar kunnen onze leerling gebruik maken van het TSO aanbod. Omdat de lunchpauze is ingekort, wordt 
ook het TSO bedrag aangepast. De kosten voor de TSO zijn € 1,00 per keer. Vanuit deze bijdragen betalen we de 
vrijwilligers en schaffen we materialen aan die gebruikt worden tijdens de TSO.


Aan ouders de vraag om via SchouderCom in de overblijflijst aan te vinken wanneer er gebruik wordt gemaakt van de TSO.

 

De leerkrachten in de klas checken deze vinkjes. Aan de hand van deze laatste check volgt er aan het begin 
van de volgende maand een betaalverzoek van de vorige maand. Dit betaalverzoek is steeds terug te vinden in het 
“postvak in” binnen SchouderCom.


Tijdens het TSO aanbod wordt er gegeten in de klas en vervolgens bij droog weer, klein beetje regen kan geen 
kwaad, buiten gespeeld. Dit zal in een roulatiesysteem gebeuren omdat niet alle groepen tegelijk naar buiten 
kunnen. 

6 septemberLees verder
Kalender
NaSchoolsAanbod (NSA) - Groep 5
27 januariLees verder
Studiedag alle leerlingen vrij
2 februariLees verder
NaSchoolsAanbod (NSA) - Groep 5
3 februariLees verder
NaSchoolsAanbod (NSA) - Groep 5
10 februariLees verder
Uitroepen prins/prinses
11 februariLees verder
NaSchoolsAanbod (NSA) - groep 4
17 februariLees verder
NaSchoolsAanbod (NSA) - groep 4
24 februariLees verder
Carnavalsviering
25 februariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren